Alaşım Element Alüminyum Külçe
Salt Alüminyum olarak mümkün olan en yüksek yoğunlukta Alüminyum Külçeler üretiyoruz. Külçeleri genellikle en kaliteli hurdalardan elde ediyoruz. Standart Külçe boyutumuz nominal olarak 2-3 cm x 3-8 cm x 6-12 cm’dir. Malzemeler kristalizasyon, katı hal ve süblimasyon gibi diğer ultra yüksek saflaştırma işlemleri kullanılarak üretilir. Salt Alüminyum, ticari ve araştırma uygulamaları ve yeni teknolojiler için özel ürün üretiminde uzmanlaşmıştır. Salt alüminyum ayrıca piramit külçe , yarım küre ve diğer şekillerde farklı işlemler yoluyla ve çözeltiler ve organometalikler şeklinde de dökebilir. Ayrıca, granül oksit gibi bileşik formlarda Alüminyum üretiyoruz.
Alüminyum külçe, kimyasal aktivitesi
Alüminyum külçe, kimyasal aktivitesinin yüksek olması nedeniyle saf halde bulunmaz. Bu nedenle eldesi alüminyum silikat,demir oksit ve alüminyum silikat, demir oksit ve alüminyum oksitten oluşan boksit (bauxite) cevherinden yapılır. Bundan dolayı, metalik alüminyum hakkında ortaçağ solarına kadar hiçbirşey bilinmiyordu.
Alüminyum (veya Alüminyum) (atom sembolü: Al, atom numarası: 13), atom ağırlığı 26.9815386 olan bir Blok P, Grup 13, Periyot 3 elementidir. Yerkabuğunda en bol bulunan üçüncü element ve en bol bulunan metal elementtir. Alüminyum’un adı, Sir Humphrey Davy’nin 1812’de rafine etmeye çalıştığı mineral olan alüminadan türetilmiştir. Alüminyumun ilk olarak Hans Christian Oersted tarafından izole edilmesi 1825’e kadar gider. Alüminyum, arzu edilen birçok özelliğe sahip gümüşi gri bir metaldir. Hafif, manyetik olmayan ve sürtünmeden kıvılcım çıkarmaz. Dövülebilirlik ölçeğinde metaller arasındaikinci, süneklikte altıncı sıradadır. Güçlü, hafif, kolay şekil alıp inşa edilen bir malzemeye ihtiyaç duyulan birçok endüstriyel uygulamada yaygın olarak kullanılmaktadır.Bakırın elektrik iletkenliğinin sadece% 60’ına sahip olmasına rağmen , hafifliği nedeniyle elektrik iletim hatlarında kullanılır. Saf alüminyum yumuşaktır ve mukavemeti yoktur, ancak az miktarda bakır , magnezyum , silikon , manganez veya çeşitli yararlı özellikler kazandıran diğer elementlerle alaşımlıdır . Alüminyum ilk olarak Antoine Lavoisierin 1787 tarafından tahmin edildi ve ilk olarak 1827’de Friedrich Wöhler tarafından izole edildi.Aslında yukarıdaki tabloda görüldüğü gibi, yerkabuğunun % 7.9u alüminyumdur ve kabuk içinde yaklaşık 250 farklı alüminyum minerali vardır. Bu minerallerin en önemli grupları silikatlar ve oksit hidratlardır. Günümüzde alüminyum üretiminin en önemli bileşiği olan boksit bir alüminyumhidrattır. Kriyolit ise doğal olarak oluşmuş, alüminyum halojen bileşikler grubuna dahil bir mineraldir.
Alaşım Elementlerinin Alüminyum özelliklerine etkileri çizelgesi
Alüminyum Fiziksel Özellikleri tablosu